Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Rosa hårfärg - Guide till den perfekta hårfärgen

Rosa hårfärg - Guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Lägg till lite extra färg i ditt liv och färga håret i någon av regnbågens färger - kanske en rosa hårfärg? Få massor av inspiration här.

Det finns ingen tvivel om att otraditionella hårfärger som lila hårfärg, silver hårfärg och rosa hårfärg ger en humörboost och en unik look. Den rosa hårfärgen fortsätter att trenda i våra TikTok- och Instagram-flöden. Den rosa hårfärgen är supertrendig, oavsett vilken nyans du vill ha. Den varma rosa färgen kan vara edgy, medan en pastellrosa hårfärg och en roséguld hårfärg kan ge en romantisk look. Men den trendiga hårfärgen är inte för alla. Så innan du bestämmer dig för att färga håret, läs vidare och lär dig allt du behöver veta om rosa hårfärg.

Den rosa hårfärgstrenden

Fuchsia, tuggummi, pastellrosa och roséguld - det finns ett hav av vackra rosa hårfärger att experimentera med. Titta bara på kändisar som Gigi och Bella Hadid, Lizzo, Rihanna, Kaia Gerber med flera, som har provat den rosa hårfärgen. Men innan du hoppar på en rosa hårfärg, tänk på din egen hudton. De med solbruna hudtoner är definitivt de lyckligaste här, eftersom vilken rosa hårfärg som helst kommer att se fantastisk ut på dem. Kvinnor med ljusare hudtoner bär ofta ljus pastellrosa hårfärger bättre.

Fuska dig till en yngre look med rosa hår

Vardagsstress och sömnbrist kan få dig att se tröttare och ofräsch urt. Om detta är fallet för dig är tips och tricks som ger dig mer energi och en ung och fräsch look a och o. Förutom en bra ögonkräm kan du faktiskt fuska några år från din egen ålder med din hårfärg! Lägg till karamellslingor i ditt hår, eller gå efter en mer experimentell väg och prova en pastellrosa hårfärg eller roséguld hårfärg – dessa hårfärger ger faktiskt en illusion av ett mer ungdomligt utseende.

Få en mer färgglad vardag

Du har många alternativ när det kommer till att välja en rosa hårfärg, och det finns ett otroligt stort utbud av permanenta hemfärger, färgmasker och toningfärger. Du hittar allt från rosa hårfärg till pastellrosa hårfärg till roséguld hårfärg. Med en rosa hårfärg får du en wow-effekt. De rosa håret är både trendiga och konstnärliga. Du kan vara säker på att de olika nyanserna av rosa ger dig en helt unik look.

Rosa hårfärg

Är det dags för en förändring, och vill du testa något helt nytt och annorlunda? Kanske en knallrosa hårfärg? För vem älskar inte rosa? En rosa hårfärg är mycket mer än bara en hårfärg – det är en attityd. Få den rebelliska looken med en stark rosa hårfärg, som fångar ögat på långt håll.

Bra förslag på rosa hårfärg för hemmafärgning Osmo Color Psycho Semi-Permanent Hair Color Cream Wild Fuschia, Revlon Professional Nutri Color Filters 050 Pink, Wella Professionals Color Fresh Create High Magenta.

Pastellrosa hårfärger

Om du är ett fan av rosa hår men inte önskar en stark eller markant färg, prova en mer mjukare och nedtonad nyans som en pastellrosa hårfärg. En pastellrosa hårfärg är en mjuk och delikat version av färgen rosa. Här smälts färgen ihop med andra ljusrosa färger och blonda nyanser som ger den en dammig, pastellliknande look. En pastellrosa hårfärg passar alla hårstilar och hudtoner. En pastellrosa hårfärg ger ett drömmigt utseende och en mjuk look. Allt du behöver är självförtroendet för att visa upp det!

Bra förslag på pastellrosa hårfärg för hemmafärg Milkshake Color Whipped Cream Light Pink, Wella Professionals Color Fresh Mask Pink, Wella Professionals Color Fresh Create Vintage Blush, Wella Professionals Color Fresh Create Nu-Dist Pink

Rosaguld hårfärg

Den vackra roséguld hårfärgen går också under namnet 'peachy rose gold'. Den är smickrande på nästan alla hudtoner. Kombinationen av rosa, persika och blonda nyanser skapar den perfekta blandningen av en vacker roséguld hårfärg. Oavsett om du vill färga hela ditt hår med en roséguld hårfärg eller bara lägga till några höjdpunkter till din naturliga hårfärg, är den roséguld hårfärgen bara galet vacker! Lägg till några persika och rosa toner till ditt blonda hår och voila, du är ägaren av den vackra roséguld hårfärgen.

Bra förslag på roséguld hårfärg för hemmabruk: L'Oréal Préférence Vivid Colours 9.023 Light Rose Gold, L'Oréal Preference 8.23​​​Shimmering Rose Gold, L'Oréal Casting Creme Natural Gloss Latte Light Blond.

Hur färgar man håret rosa hemma

Vill du hoppa på trenden med rosa hårfärg? En DIY rosa hårfärgning fungerar bäst på mycket ljust hår – och hemligheten är att faktiskt eliminera alla gula toner i håret innan du börjar! Skapa en ren blond bas med silverschampo. Det är ett viktigt steg i din rosa hårfärgsresa, annars kommer du att få mer persika hår.

Hur man underhåller och vårdar en rosa hårfärg

Efter varje färgbehandling kommer ditt hår att bli mer skadat och förlora sin glans. För att hålla din rosa hårfärg i toppform, investera i en bra hårmask hemma för att behandla din utväxt och dina toppar och avsluta med lite välbehövlig näring och glans.

Förslag på bra hårvårdsprodukter för färgat hår: REF Color Boost Masque Brilliant Pink.

__________________________________________________

FAQ

Hur får man rosa hår?

Om du inte vill ha en permanent hårfärg kan du använda en rosa toning eller färgbomb , där färgen gradvis bleknar efter varje hårtvätt.

Vilken hårfärg får dig att se yngre ut?

Rosa är färgen om du letar efter en yngre look. Du bör dock välja en ljusrosa eller roséguld nyans snarare än en chockrosa variant.

Välkommen till Luxplus