Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Röd hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Röd hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Drömmer du om ett vackert rött hår som garanterat ger uppmärksamhet? Läs här så guidar vi dig till den vackraste röda hårfärgen!

En röd hårfärg är i en helt annan kategori. Röda hårfärger är bara extra snygga, unika och otroligt sexiga! Om det är en intensiv klarröd hårfärg, en mörkröd hårfärg eller en ljusare röd färg spelar ingen roll. En röd hårfärg hjälper verkligen till att framhäva din personlighet, och rött är verkligen säsongens hetaste hårfärg just nu! Läs vidare här så delar vi med oss ​​av tips och tricks för vård och underhåll av ditt vackra röda hår.

Skapa en unik look med en röd hårfärg

Den hetaste färgen som finns är röd! Det gäller både nagellack, läppstift och hårfärg – men helst inte allt på en gång! Rött är en härlig färg som finns i många olika toner och nyanser. Om du någonsin har lekt med tanken på att färga håret rött är det definitivt dags nu. Faktum är att den röda hårfärgen inte bara är populär, den är också extremt sällsynt. Endast 1-2% av världens befolkning kan naturligt kalla sig äkta rödhåriga. Men nu för tiden ser vi röd hårfärg överallt. Och drömmer du om en vacker röd man, förstår vi dig helt!

Hitta den röda hårfärgen som passar din hudton

Rött är en färg som kan passa alla perfekt perfekt, man ska bara hitta den rätta nyansen av röd. För att hitta den bästa röda färgen för dig ska du titta på din underton. 

Varm underton → Dina ådror är grönaktiga

De flesta röda hårfärger passar dig med varma undertoner. Du kan med fördel gå efter en varmröd hårfärg som t.ex mörkröd. Det kommer att se extra smickrande ut och ge ditt ansikte en härlig lyster. Detsamma gäller en knallröd hårfärg och den trendiga kopparhårfärgen, som många förutspår är den "nya röda". Läs mer om kopparhårfärgen här.

Kall underton → Dina ådror är blåaktiga

En röd hårfärg kan också vara en kall färg, även om de flesta tycker att färgen röd är en "väldigt varm färg". Flera röda hårfärger kan mycket väl innehålla spår av lila eller blå toner. Om du har kalla undertoner i huden kan du absolut klä röda hårfärger. Här kommer de blåaktiga tonerna i din hud att spela särskilt bra ihop med den röda hårfärgen. Med en röd hårfärg kommer din hud att stråla, istället för att se grå och ledsen ut.

Vågar du sticka ut från mängden med en röd hårfärg?

Iögonfallande, flashigt och excentrisk rött hår drar verkligen alla blickat åt dig. Rött är en stark färg. Det är en färg man ser, och det är också därför som färgen används på skyltar som signalerar försiktighet eller varning. Den röda färgen förknippas med energi, ilska, längtan och viljestyrka! Därför är det ett stort statement och ett modigt val att välja ljusrött hår. Och en röd hårfärg kommer inte alla av oss att vara bekväma med, men om du är en av de modiga kommer du definitivt att älska resultatet.

Lyckligtvis finns röd hårfärg, liksom många andra hårfärger, också i flera nyanser. Eldröd, orangeröd, honung, bärnsten, koppar, – och många, många fler. De många röda nyanserna ger dig möjligheten att skapa en vacker look, men också en intensiv. Den röda hårfärgen finns i allt från ljus lax till jordgubbar, och flammande röda färger, som har en intensiv lyster. Det finns också den klassiska klarröda färgen, som skriker självförtroende och mod. Även om röda hårfärger kan variera i rikedom, kräver de alltid lite vård efter färgning. Vi kommer in på det längre ner i artikeln.

Bra förslag på röd hårfärg för hemmafärgning: Garnier Color Sensation 6.60 Intense Ruby Red, L'Oréal Préférence Vivid Colors 8.624 Bright Red.

Mörkröd hårfärg är TRENDY

Om du tycker att den "dyra brunetten" är smickrande kommer du att älska en mörkröd hårfärg! Den mörkröda hårfärgen går också under namnet bordeaux – och den mörkröda färgen kan verkligen göra underverk! Mörkröd hårfärg är rik, attraktiv och mångsidig. Färgen är lämplig för självsäkra tjejer och kvinnor i alla åldrar. En mörkröd hårfärg är en blandning av mörkröd violett. Denna hårfärg är verkligen unik och skarp – och med sina lila undertoner är den mörkröda hårfärgen ett underbart alternativ till en mer "naturlig" nyans av röd hårfärg.

Bra hemmafärger för mörkrött hår: L'Oréal Casting Creme Gloss 360 Black Cherry, Schwarzkopf Poly Color 71 Mahogny.

Innan du färgar håret rött...

Om du vill ha en tillfällig röd hårfärg ska du vara medveten om att en semi-permanent röd hårfärg tenderar att sitta "bättre" på ljust hår än på hår med mörkare nyanser.

Hur du tar hand om din röda hårfärg

Röda toner är de som bleknar snabbast. Därför är färgat rött hår också det svåraste att underhålla. Ett bra ställe att börja med att bevara den röda hårfärgen är redan vid hårtvättningen. Gå för ett milt balsam och schampo för färgat hår. Dessa hårprodukter är designade speciellt för att bevara den nya röda färgen, och produkterna kan få färgen att hålla bara lite längre. Hårprodukter med sulfater kommer att få din vackra röda hårfärg att blekna ännu snabbare, så satsa på sulfatfria balsam och schampon.

Hur man fräschar upp den röda hårfärgen

Om den röda hårfärgen redan börjar blekna kan det vara en bra idé att använda en röd färgmask eller toningfärg för att fräscha upp färgen mellan färgbehandlingarna. Det skadar inte håret lika mycket som frisörbesök med permanenta behandlingar.

Bra förslag på färgmasker till rött hår: Färg Color WOW Root Cover Up Red eller Milkshake Color Whipped Cream Light Red.

Gå från mörkt hår till rött hår

Att få ett helt rött hår, om man från början har brunt hår är inte alltid så lätt. Du kan t.ex. inte färga med en röd hårfärg direkt över svart hår - det kommer inte att ge ett särskilt bra resultat. Om du vill gå från mörkt hår till rött hår borde du bleka håret innan du applicerar den röda hårfärgen.

__________________________________________________

FAQ

Vad symboliserar färgen mörkröd?

Den mörkröda färgen förknippas oftast med ilska och ondska – men också energi, viljestyrka, ledarskap, mod och längtan. Den mörkröda färgen är därför ett statement i sig!

Hur får man en mörkröd hårfärg?

Rött är en grundfärg, så du kan inte blanda dig fram till den. Du kan dock alltid skapa olika nyanser och toner av rött.

Hur färgar man håret rött?

Om du har svart eller väldigt mörkt hår kommer det inte att hända så mycket när du använder en röd hårfärg. Du måste bleka håret innan du använder en röd hårfärgning.

Vad kallas mörkröd?

Mörkröd är en färg som oftast kallas vinröd. Bordeaux är den färg som har en röd-violett nyans och ser mest ut som ett gott rödvin.

Välkommen till Luxplus