Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Lila hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Lila hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Hårfärger ska vara kul! Och vad är roligare än en lila hårfärg? Få tips och inspiration här.

Om du läser med beror det troligen på att du funderar på en lila hårfärg som kommer att få alla blickar att falla på dig– för det kommer de utan tvekan! En lila hårfärg är mer än bara en hårfärg, det är en attityd och ett statement, precis som rosa hårfärg.

Den lila hårfärgen finns i en mängd vackra violetta nyanser. Den lila hårfärgen är smickrande för alla hudtoner, och kan snabbt ge dig den vackraste lysten! Det är en hårfärg för dig som vill piffa upp håret och testa något nytt. Vem skulle inte vilja le åt den vackra, fantasifulla färgen?

Men innan du bestämmer dig för att färga håret, läs vidare och lär dig allt du behöver veta om den lila hårfärgen.

All in lila, slingor eller toppar?

Den lila hårfärgen kommer vanligtvis som en skölj- eller semipermanent hårfärg, men självklart kan du även få permanent lila hår. Om det ska vara permanent rekommenderas att du besöker din frisör så att de kan utföra hårfärgningen för att se till att det blir så bra som möjligt.

Låt din fantasi och kreativitet flöda med en mörklila hårfärg, pastell lila hårfärg eller någon annan vacker lila nyans. Du kan färga hela håret, göra slingor eller bara piffa upp topparna. Det är helt upp till dig vilken look du vill skapa.

Dessutom ska det nämnas att den lila hårfärgen bleknar snabbt. Du kan därför behöva använda toning och färgbomber oftare än med andra hårfärger. Om du är redo för detta är det bara att sätta igång!

Fräscha upp din lila hårfärg med lila schampo

Du kan få en färgboost med lila hårfärgning på flera olika sätt. Ett sätt är att använda sig av toningar och färgbomber som antingen fräschar upp eller förstärker den lila hårfärg du redan har. Det andra sättet är ett lila schampo! Ett lila schampo hjälper till att skydda, bevara och förlänga den lila hårfärgen i dina lockar.

Bra förslag på lila schampo: Redken Color Extend Blondage Schampo och Balsam, Fudge Violet Toning Shampoo, L'Oréal Professionnel Chroma Crème Purple Shampoo, L'Oréal Elvital Color Vive Purple Shampoo.

Lila hårmask

Om du vill fräscha upp din lila hårfärg och ändå uppnå välvårdat hår, varför inte använda en hårmask med lila hårfärg som får ditt hår att se mer glansigt och vackert ut?

Denna typ kan vanligtvis ge ett mer intensivt lila utseende än vad ett lila schampo gör. Det finns flera märken som har skapat hårbehandlingar och masker som kan färga ditt hår i större eller mindre utsträckning beroende på vad du vill.

Bra förslag på hårbehandlingar med lila hårfärg: Osmo Silverising Violet Mask, L'Oréal Elvital Color Vive Purple Mask.

Bli inspirerad av de vackra lila hårfärgerna

Pastell lila hårfärg

Med en lila hårfärg kan du snabbt piffa upp ditt hår. Lila hårfärg är inte den mest använda hårfärgen som finns, men det är ändå en hårfärg som flera kända Hollywoodstjärnor också har experimenterat med.

Vem minns inte den vackra lila hårfärgen som Kylie Jenner dök upp med på The Met Gala 2019. Ett ögonblick då många av oss verkligen blev frestade att färga vårt hår lila. Det är inte första gången Kylie Jenner experimenterar med ett färgglatt hår. Tidigare har håret färgats både rosa och blått.

En pastelllila hårfärg är för den som inte vill ha en "hård" look. En pastelllila hårfärg ger en mer mjuk look. En pastelllila hårfärg är en mjuk version av färgen lila. Här smälts färgen ihop med andra ljuslila hårfärger samt mörka nyanser som ger den en dammig, pastell look. En pastelllila hårfärg passar alla hårstilar och hudtoner. En pastelllila hårfärg ger en drömmande blandning och en mjuk look. Allt du behöver är självförtroendet för att visa upp det!

Bra förslag på pastelllila hårfärg för hemmabruk: Wella Professionals Color Fresh Create Ultra Purple, Wella Professionals Color Fresh Create Pure Violet, Wella Professionals Color Fresh 0/89, Renbow Crazy Color Ice Mauve 75.

Mörklila hårfärg

En mörklila hårfärg är för dig som vill testa den fantasifulla hårfärgen, men som också ändå vill vara mörkhårig. En mörklila hårfärg kan snabbt ge en edgy och elegant look. Med en mörklila hårfärg kan du verkligen sticka ut från mängden.

Bra förslag på mörklila hårfärg till hemmafärgning: L'Oréal Préférence Vivid Colours 4.261 Mörklila, L'Oréal Préférence Vivid Colours 5.26 Violet, L'Oréal Préférence Vivid Colours 3.161 Magnetic Plum.

__________________________________________________

FAQ

Vad symboliserar lila hår?

Färgen lila förknippas vanligtvis med meditation. Det gör att färgen lila har en läkande effekt och om du använder lila som en del av din inredningen kan den bidra med en touch av mystik och elegans. Kanske gäller det även lila hårfärg?

Hur mycket kostar lila hårfärgning?

Priset på en lila hårfärgning, färgbomb eller toning kostar inte mycket hos Luxplus! Här får du alltid stora rabatter.

Vilken lila hårfärg är bäst?

Hos Luxplus hittar du de bästa hårfärgerna på marknaden. Vilken hårfärg som passar dig bäst beror på din utgångspunkt och dina önskemål.

Vem kan bära lila hårfärg?

Vem som helst kan färga håret lila. Tidigare har det inte varit så vanligt att uttrycka sig med olika hårfärger, men nu ser vi det mer och mer.

Välkommen till Luxplus