Endast för medlemmar:
 • Spara genom allt
 • Alltid billig frakt
 • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Allt du behöver veta om Kollagen

Allt du behöver veta om Kollagen

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Du har nog säkert hört talas om kollagen? Det är faktiskt en hudvårdsingrediens du inte kan undvika om du vill behålla hudens smidighet och fasthet.

Är du redo att ge din hud lite kärlek och uppmärksamhet? Låt oss då introducera kollagen - din huds nya bästa vän! Denna fantastiska ingrediens har länge tagit skönhetsvärlden med storm, och vi är här för att avslöja hemligheterna bakom dess magiska förmågor. Så luta dig tillbaka och låt oss ta dig med på en resa in i kollagenets fantastiska universum, där strålande hud är det ultimata målet.

Fördelar

  • Minskar djupet av rynkor
  • Ökar hudens fasthet och lyster
  • Får huden att se ungdomligare ut
  • Starka ben och muskler
  • Vackert och glansigt hår och naglar
  • Smidiga leder

  Vad är kollagen och vad är det gjort av?

  Kollagen är en substans som kroppen producerar. Det är ett protein som består av flera olika typer av aminosyror. Det finns 6 olika typer av kollagen i kroppen. Kollagen 1 och 3 finns i hud, ben och muskler. Kollagen 2 finns i olika brosk och leder. De mest dominerande aminosyrorna är glycin, hydroxiprolin och prolin.

  Vad är kollagen bra för?

  Kollagen är ansvarigt för att upprätthålla hudens struktur och elasticitet. Med åldern minskar kroppens naturliga produktion av kollagen, vilket resulterar i förlust av hudens fasthet och uppkomsten av fina linjer och rynkor. Genom att inkludera kollagen i din hudvårdsrutin kan du återuppbygga och stärka hudens bindväv, vilket ger dig en jämnare, fastare och ungdomligare hud. Utöver dess anti-aging-effekter har kollagen också en fuktgivande effekt som förbättrar hudens fuktbalans och ger en strålande glans. Så om du vill bevara en frisk och ungdomlig hud är kollagen nyckeln till en strålande och uppfriskande hudton. Om du också vill göra något aktivt för att minska rynkor och fina linjer kan du tillsätta kollagen till din kost och hudvård genom kosttillskott.

  Kollagenbrist

  Kollagen bygger upp hud, hår, naglar, ben och brosk. När huden börjar få rynkor eller om man upplever celluliter, muskel- och ledvärk kan det indikera brist på kollagen. Redan vid åldern 25-35 börjar kroppen bryta ner det befintliga kollagenet.

  Kollagen i kosttillskott

  Kollagen finns i olika former av kosttillskott. Det kan tas som kollagenkapslar, i flytande form eller som kollagenpulver. Om du belastar dina leder mycket på grund av aktivitet är kollagentillskott en bra idé att komplettera med. Det hjälper både det inre och det yttre välbefinnandet. Vilken form av kollagen du bör välja beror på dina personliga preferenser.

  Hur mycket kollagen per dag?

  Det rekommenderas att ta 5-10 gram kollagen dagligen, men detta kan variera beroende på vilken form du väljer. När du investerar i kollagen är det en bra idé att välja ett kosttillskott med C-vitamin eftersom C-vitamin är viktigt för kollagensyntesen.

  Hur lång tid tar det att se resultat med kollagenkosttillskott?

  För att se resultat bör du ta kollagen i minst 3 månader. Du kan absolut ta kollagen året runt.

  Bra att veta

  • Om du vill upprätthålla kollagen är regelbunden motion en bra idé
  • Använd SPF för att skydda mot UV-strålar då de kan skada befintligt kollagen
  • Nikotin gör huden tunnare och ökar risken för tidigt åldrande
  • Produktionen av kollagen kan ökas genom vissa livsmedel som skaldjur, kött och fjäderfä
  • C-vitamin är viktigt för kollagensyntesen och är därför bra att inta tillsammans med kollagen

  Kollagen i hudvård

  Det finns en del hudvårdsprodukter som innehåller kollagen. Dock är det oftast tillsammans med andra ingredienser än bara kollagen, eftersom kollagenmolekylen är för stor för att tränga igenom hudens barriär.

  Kollagen i krämer

  Kollagenkrämer har blivit allt vanligare de senaste åren. Det är en bra idé att leta efter krämer som innehåller A-vitamin eftersom det är en bra kombination tillsammans med kollagen. Det återfuktar huden och gör den mer elastisk och fast.

  Kollagen i serum

  Ett serum har en tunnare konsistens men tränger djupare in i huden än en kräm. Det är en bra idé att välja ett serum som innehåller C-vitamin eftersom det främjar produktionen av kollagen.

  Utforska vårt utbud av hudvård med kollagen här  👉

  Välkommen till Luxplus