Alla steg du behöver veta för att uppnå den perfekta winged eyelinern

Alla steg du behöver veta för att uppnå den perfekta winged eyelinern

Av Wilma Olsson | Influencer
Vill du lära dig hur du enkelt målar den perfekta winged eyelinern. Läs vidare här för få reda på alla tips och tricks.

Har du någon gång varit i den situationen där du står framför spegeln med en supersnygg winged eyeliner på det ena ögat, medan eyelinern på det andra ögat inte alls har samma vinge eller form. Då är du inte ensam. 

Eyeliner är riktigt snyggt men kan ibland vara väldigt svårt. Här får du en guide för hur man målar en perfekt eyeliner. 


Pencil, gel eller flytande? Hitta den rätta eyelinern för dig.

Eyeliner finns i massor av olika färger, formulas och texturer. Olika eyeliners passar för olika ögon. Det finns mycket att tänka på när man ska välja eyeliner. Ska det vara en vattenfast eyeliner, flytande eyeliner, gel, penna, skarp eller mjuk eyeliner. Det bästa för att veta vad som passar just dig och dina ögon är att testa sig fram. 


Pencil eyeliner: En pencil eyeliner är en eyeliner i form av en penna. Många känner också till en pencil eyeliner som en kajal. Den är enkel att applicera och jobba med men kan vara svår att få skarp och pigmenterad. En pencil eyeliner är perfekt för dig som är ute efter en mer avslappnad och naturlig look. Den är också enkel att ta med i väskan.  Eveline Eyeliner Pencil Waterproof Black Eyeliner är ett bra alternativ för dig som är ute efter en pencil eyeliner.


Gel eyeliner: En gel eyeliner är en kompakt eyeliner som kommer i en burk. Vi rekommenderar att du applicera en gel liner med en angled brush/snedskuren borste. Det är lättast att styra och bäst för att få till en skarp linje. Eyelinern är dryg och håller länge. En gel eyeliner är perfekt för en mer glamorös och elegant look. Det kan krävas lite övning för att uppnå det resultat man önskar men när man har lärt sig tekniken är den väldigt enkel att arbeta med. Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner är ett perfekt val av en gel liner. 


Flytande eyeliner: En flytande eyeliner kan komma i olika former men det är två som är extra vanliga. Den ena formen kommer i en förpackning som påminner om en mascara men istället för en mascaraborste är applikatorn en smal eyeliner pensel fylld med svart flytande pigment. Den andra vanliga formen kommer i en förpackning liknande en tuschpenna. Detta är den enklaste eyelinern att måla med och perfekt till dig som är nybörjare. Med en flytande eyeliner får du garanterat en svart, definierad och knivskarp vinge. Är du ute efter flytande eyeliner är Epic Ink Liner ett bra val. 

 Så målar du en eyeliner snabbt och enkelt - Guide för nybörjare

Steg 1: Innan du börjar, se till att du har en spegel runt om dig och att din armbåge är på ett stabilt underlag. Detta gör att du kommer ha mer kontroll över din eyeliner. Titta rakt in i spegeln. Ta din eyeliner och måla en linje från mitten av ögonfransraden längs till den yttre fransraden. Är du ute efter en cat-eye-look ska du även fylla i partiet från den inre ögonvrån till mitten av fransraden. Du ska helt enkelt följa ögats franslinje från inre ögonvrån till den yttre ögonvrån. Linjen ska vara så nära fransraden som möjligt. 


Steg 2: När du har målat din basic-liner är det dags att börja måla vingen. Håll din eyeliner i yttre ögonvrån. Börja måla vid spetsen av eyelinern en tunn diagonal linje ut och upp i riktning mot ditt ögonbryn som om det är fransförlängning av din övre och yttre fransrad. Hur lång vingen ska vara beror på vilket resultat du är ute efter. En naturlig look har en kortare vinge medan en dramatisk look har en längre vinge. Måla aldrig vingen ända upp till ögonbrynet. 


Steg 3: Nu ska du måla en rak linje från spetsen av vingen till mitten av den övre fransraden för att skapa tjockleken av vingen. Det kan vara bra att kolla ner när du gör detta för att få en tydligare bild av fransraden. Dra sidan av ögonlocket uppåt med hjälp av det pekfinger du inte målar med för att hålla huden spänd. 


Steg 4: Nu ska du med hjälp av din eyeliner fylla i den yta mellan de två linjerna du har skapat som som saknar färg. Avsluta med att applicera mascara på dina fransar för en fulländad look. 


Här kommer även 4 enkla tips till dig som behöver extra hjälp på traven:


  • Använd tejp som en mall för din eyeliner. Om du tycker det är svårt att få till en snygg vinge fixar du det enkelt med hjälp av att skapa en mall med vanlig tejp. Lägg tejpen från yttre ögonvrån till slutet på ditt ögonbryn. Nu är det bara att börja måla vingen. 


  • Använd tops för att städa upp din eyeliner. Har din eyeliner råkat smetats ut. Vänta då tills den har torkat. Använd sedan en tops doppad i makeup remover för att städa upp din eyeliner. Detta fungerar även för att få sin eyelinervinge så skarp och rak som möjligt. 


  • Måla kort drag Istället för ett enda svep. Detta gör att du får mer kontroll över din eyeliner och det bli lättare att få den rak och jämn. 


  • Övning ger färdighet. Kom ihåg att övning ger färdighet. Öva, öva, öva så kommer du snart att uppnå det resultat du önskar utan några problem. 


Grattis! Du har nu gjort en eyeliner och kan nu gå ut och rocka den perfekta winged eyelinern. 

Välkommen till Luxplus