Endast för medlemmar:
 • Spara genom allt
 • Alltid billig frakt
 • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Höstens 5 hudvårdsfavoriter

Höstens 5 hudvårdsfavoriter

Av Marte Skinlo Gundersen | Kosmetolog
Hösten närmar sig med stormsteg, men var inte rädd! Vi guidar dig till vilka hudvårdsprodukter du ska använda i höst!

Sommaren är över och det är dags att göra din hud redo för hösten. Sol, saltvatten och värme tar hårt på huden, vilket kan få den att se matt, grå och livlös ut. Ta med dig sommarglowet hela hösten med hjälp av dessa 5 must have-produkter!

1. Retinol

Retinol fungerar som ett underläkemedel för din hy! Kort sagt är retinol en mycket aktiv antioxidant, och en av de mest kraftfulla ingredienserna vi känner till när det kommer till hudvård.

Fördelar med retinol:

 • Exfolierar huden
 • Reducerar fina linjer och rynkor
 • Djuprengör porer
 • Lämnar huden fylligare
 • Stimulerar produktionen av kollagen
 • Ger en fräsch och glödande look

De flesta från åldersgruppen 25+ kommer ha nytta av att börja med retinol 1-2 gånger i veckan på kvällen innan du går och lägger dig. Vänj din hy gradvis till den kraftfulla ingrediensen för att undvika röd, flagnande och irriterad hud. Använd alltid solskyddsfaktor under dagen när du använder retinol som en del av din hudvårdsrutin.

2. Återfuktning

Värme och sol leder till uttorkning av både kropp och hud. Det kan göra att huden blir röd, irriterad och kliar. Nu när hösten är på väg och vädret börjar bli kallare är det viktigt att vi återställer hudens fuktbalans med mycket fukt! Lägg till ett hyaluronsyraserum till din hudvårdsrutin för en extra fuktboost. Behöver du en produkt som lugnar, återfuktar och lindrar irritation? Leta efter ett serum som innehåller Niacinamid!


3. Ögonmasker

De flesta av oss är tillbaka till på skola och arbete, och det betyder att det är slut på långa sovmorgnar. Vi är Många som kämpar med svullna och trötta ögon på morgonen. Börja dagen på bästa möjliga sätt med en ögonmask antingen innan eller samtidigt som du applicerar ditt smink för att spara tid. En bra ögonmask reducerar svullna ögon och lämnar det känsliga ögonområdet återfuktat. Prova den budgetvänliga Collagen Crystal Eye Bag Mask eller en lyxutgåva från Peter Thomas Roth.


4. Ansiktsoljor

Som redan nämnt är fukt absolut nödvändigt för att vårda huden efter sommaren. Ansiktsoljor är designade för att ge extra fukt och näring, och låser in alla de goda ingredienser i huden. Kombinera din ansiktsolja med en gua sha och minska samtidigt svullnad och inflammation i huden.

Våra topp 3 favorit ansiktsoljor till hösten


5. Läppvård

När vädret blir kallare får de flesta av oss torra läppar. Skydda och återfukta dina läppar med ett återfuktande och vårdande läppbalsam. Börja redan nu, så att dina läppar skyddas maximalt för de kalla och gråa vintermånaderna. Om du har extra torra och flagnande läppar bör du investera i en läppskrubb.

Få fylligare läppar, helt naturligt:

 1. Skrubba dina läppar innan du går och lägger dig
 2. Applicera ett tjockt lager av ett vårdande läppbalsam eller läppmask

Voila! Du vaknar med fylligare och återfuktande läppar. Om du vill ha ännu mer fyllighet, prova en lip plumper. Se vårt utbud - här.


… och glöm inte SPF!

Även om sommaren är över är det fortfarande viktigt att fortsätta använda solkräm. Gör det till en god vana att använda solkräm varje dag, som det sista steget i din hudvårdsrutin. Använder du solkräm varje dag minskar du risken för hudcancer, solskador, pigmentfläckar och tidigt åldrande av huden.

Välkommen till Luxplus