Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Guide: Klassisk julsminkning

Guide: Klassisk julsminkning

Av Marte Skinlo Gundersen | Kosmetolog
Äntligen är tiden kommen då vi kan klä upp oss lite extra med glitter och rött läppstift. Läs guiden och lär dig hur du skapar den perfekta jullooken.

Julafton närmar sig med stormsteg och säsongen för julbord och julfester är redan kommen. På julen är det tillåtet med lite extra glitter och glamour! Ta fram ditt rödaste läppstift och dina glittriga ögonskuggor och följ stegen nedan så är du på nolltid redo för julbordet och julafton.

Innan du går loss på din ögonsminkning antar vi att du redan har applicerat din favoritfoundation och concealer. Glöm inte att applicera highlighter på de högsta punkterna i ansiktet och en fin rouge på kinderna. Välj gärna en röd rouge den här säsongen, den passar alla hudtoner och ger en fräsch look, som om du precis kommit in från kylan.

Ta fram dina sminkborstar så sätter vi igång..


Steg 1: Skapa en hållbar bas

För att vara säker på att ögonskuggan och eyelinern håller hela dagen och kvällen är det viktigt att du börjar med att applicera en bra primer på ögonlocken. 

✨ TIPS✨ Om du tycker att ögonskuggsprimern är lite kladdig efter att du har applicerat den kan du sätta din primer med ett löspuder.


Steg 2: Brun ögonskugga i globlinjen

Applicera en brun ögonskugga i globlinjen och blanda väl med en fluffig blendingbrush. Applicera sedan lite ögonskugga under den nedre fransraden, ungefär halvvägs in på ögat. På så sätt ramar du in looken.


Steg 3: Guldglitter på ögonlocket

Ta en platt ögonskuggsborste och applicera en ljus skimmerskugga eller guldglitter på själva locket och i ögonvrån. När du applicerar en ljusare ögonskugga i ögonvrån ger det intrycket av större ögon och en piggare look. Du kan även applicera den ljusa ögonskuggan under fransraden så den möter den mörka skuggan under fransraden.


Steg 4: Winged eyeliner

Detta steg är valfritt, men om du vill ha extra dramatisk sminkning kan du skapa en winged eyeliner. Läs Allt du behöver veta för att skapa den perfekta winged eyelinern, om du behöver några bra tips på hur du skapar en perfekt eyeliner!


Steg 5: Massa mascara

Som pricken över i:et på din ögonlook avsluta med att applicera flera lager av din favoritmascara. Vill du ha en piggare look? Använd en ögonfransböjare innan du applicerar mascara.

✨TIPS✨ Planerar du att ha rött läppstift imorgon? Skrubba då dina läppar kvällen innan med en läppskrubb och applicera en vårdande läppmask eller läppbalsam. Torra och ömma läppar och rött läppstift är ingen bra match, men om du skrubbar dina läppar kvällen innan kan du vara säker på att du vaknar upp med fylliga, lena läppar som är redo för det rödaste läppstiftet.


Steg 6: Applicera röd läppliner

Vässa din läppenna innan du börjar forma läpparna, så är du säker på att få ett exakt resultat. Måla en linje från hörnet av läppen till amorbågen, och gör samma sak på andra sidan. Måla sedan runt underläppen. För en mer plump läpp kan du måla en liten bit under läppen men var försiktig så att du inte ser ut som en clown.


Steg 7: Fyll i läpparna med rött läppstift

Applicera läppstiftet direkt på läpparna eller med hjälp av en läppborste. Om du använder en läppborste är det lättare att få ett exakt resultat.

✨TIPS✨ Inget är värre än rött läppstift på tänderna. Ta ett papper mellan dina läppar och tryck ihop dem lätt. Papperet samlar upp överflödigt läppstift och du undviker att det kommer på tänderna.


Steg 8: Använd en glowy setting spray

För att vara säker på att sminket håller hela dagen och kvällen bör du avsluta looken med en settingspray. Spraya över hela ansiktet. Gå för en setting spray med en gloey finish, den ger en extra festlig och glamorös touch.

Nu är du redo för julbord och julafton! Glöm inte att ta med det röda läppstiftet i väskan, så kan du fräscha upp dina läppar efter middagen och under dagen.

Välkommen till Luxplus