Endast för medlemmar:
 • Spara genom allt
 • Alltid billig frakt
 • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Allt du behöver veta om E-vitamin

Allt du behöver veta om E-vitamin

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Visste du att du kan skydda huden och förebygga bristningar med E-vitamin? Lär dig mer om hur E-vitamin kan göra underverk för din hud.

Som en kraftfull antioxidant har E-vitamin visat sig vara en viktig aktör i hudvårdens fantastiska värld. I denna artikel kommer vi utforska varför E-vitamin är så fördelaktigt för huden och hur du bäst kan integrera det i din dagliga skönhetsrutin för att uppnå en frisk och strålande hud.

Fördelar

 • Förebygger bristningar
 • E-vitaminolja mjukar upp och närar huden
 • Förebygger rynkor och fina linjer
 • Skyddar mot UV-strålar
 • Återfuktar huden genom att skydda cellmembranen

Vad är E-vitamin och vad är det bra för?

E-vitamin, även känt som tokoferol, är en kraftfull antioxidant som spelar en avgörande roll för hudens hälsa. Det finns naturligt i vissa livsmedel som nötter, frön, gröna bladgrönsaker och oljor. Inom hudvård används E-vitamin ofta i form av oljor eller krämer för att skydda huden från fria radikaler och miljöskador. Denna antioxidant hjälper till att förhindra tidigt åldrande genom att stärka hudens naturliga försvar och öka cellförnyelsen. Dessutom har E-vitamin en lugnande effekt på huden, vilket gör det idealiskt för att lindra irritation och rodnad. E-vitamin är till exempel bra om du har känsliga områden som skador, ärr, ömma bröstvårtor med mera. Med sin mångsidiga och fördelaktiga effekt är E-vitamin verkligen en spelväxlare i din hudvårdsrutin!

E-vitamin i hudvård

E-vitamin är en mångsidig ingrediens som finns i olika former av hudvårdsprodukter.

Ett populärt sätt att använda E-vitamin på är genom ansiktsoljor och serum, där det effektivt återfuktar och skyddar huden mot miljöskador. Du kan också hitta E-vitamin i fuktgivande krämer och lotions som lugnar och lindrar torr hud. Om du vill ha en mer intensiv behandling kan du prova E-vitaminkapslar som du kan använda som en boost till din vanliga hudvård. E-vitamin finns också som en salva, vilket är ett bra val om du till exempel har problem med ömma bröstvårtor i samband med amning. En E-vitaminsalva har en tjock konsistens, vilket är bra för mindre områden som spruckna läppar. Du kan även få E-vitamin i olja, till exempel i kroppsolja, vilket passar bra för större områden som bristningar.

Oavsett om det är en del av din dagliga rutin eller ett extra steg i din skönhetsbehandling kan E-vitamin hjälpa till att förbättra din hud och ge dig den önskade strålande lystern.

Bra att veta

 • Det finns i olika livsmedel som nötter, frön, ost och äggulor
 • Om du tar det som kosttillskott bör det tas i samband med mat eftersom det är ett fettlösligt vitamin
 • C-vitamin och E-vitamin är en riktigt bra kombination inom hudvård

Utforska vårt utbud av hudvård med E-vitamin här 👉

Välkommen till Luxplus