Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Allt du ska veta om K18

Allt du ska veta om K18

Av Simone Keller | Frisör och hårexpert
En ny mirakel hårprodukt är född! K18 - en 4-minuters leave-in hårmask som stärker och behandlar håret på samma gång. Kan det verkligen stämma.

K18 leave-in hårmask är det nyaste tillskottet till familjen. Den har nominerats till Danish Beauty Awards 2022 och är en enorm trend på TikTok. Vet du vilken hårmask vi talar om? Jag kan säga så mycket att produkten redan har fått stora fans som Kim Kardashian, Selena Gomez och Rihanna.

Hårmasken är just nu så populär att det till och med är den hårprodukt som för närvarande får flest visningar på TikTok. Faktum är att hela 10 miljarder visningar, medan varumärkets TikTok-profil har gillats av mer än 4 miljoner människor.

Men vad är det som gör K18 så speciell? Och är den mest hypade hårprodukten verkligen värd alla pengarna? De kommer jag att gå in närmare på i denna artikel.

Kan man reparera ett redan skadat hår?

Som frisör och äkta hårnörd är jag ganska nyfiken på hypen kring K18 och hur produkten fungerar. Därför har jag undersökt saken närmare. 

Först och främst är det viktigt att veta att inuti våra hårstrån finns det olika bindningar, som ser till att vårt hår håller sig starkt. När håret utsätts för kemiska behandlingar som t.ex blekning, värme från dina stylingverktyg, miljöskador etc. så kommer dessa bindningar att skadas i större eller mindre utsträckning. Keratinbindningarna som hjälper till att hålla ditt hår friskt bryts ner, vilket gör att ditt hår försvagas. Du kanske själv har provat att bleka håret och märkt att topparna blir lite som bomull, och håret lätt går av eller dras isär? Eller hört någon annan vara med om det. Detta beror på att bindningarna i håret har blivit helt förstörda, och det finns längre inte något kvar att hålla samman håret i hårets kärna. 

K18 återställer permanent dessa bindningar genom att använda samma peptid som hårets byggstenar är gjorda av. K18 efterliknar naturen och lämnar håret permanent återställt.

Hälsosamt hår på bara 4 minuter!

K18 är namnet på varumärket bakom den virala Leave-in Molecular Repair Hair Mask. Det är en leave-in hårmask som har förmågan att reparera skadat hår på bara 4 minuter - yaay!

Det som K18 är framtaget till är att just återuppbygga några av dessa bindningar genom deras K18Peptide™, deras patenterade molekylära genombrott som kliniskt bevisats behandla hårskador - på bara 4 minuter! Resultaten kan variera beroende på hårtyp, kvalitet och tidigare behandlingar.

K18 är för dig som vill stärka ditt hår och förbättra elasticiteten efter hårfärgningar och användning av värmeverktyg flera gånger i veckan.

K18-peptiden

K18Peptide™ patenterades efter ett decennium av olika tester och forskning. K18Peptide™ vårdar hårets fjällskikt med aminosyror för att förbinda keratinbindningarna och reformera disulfidbindningar för att återställa skadade hårstrån till sitt ursprungliga, friska tillstånd.


Dessutom är K18:

✔️ Veganskt

✔️ Färgsäker

✔️ Fritt från silikon

✔️ Ej testad på djur


Såhär använder du K18 Leave-in Molecular Hair Mask 

Till skillnad från de traditionella hårmaskerna är fördelen med denna hårmask att den INTE behöver sköljas ur.

Steg 1.

2 x schampo

Tvätta håret noggrant två gånger med ditt favoritschampo. Massera in ordentligt i hårbotten och skölj med vatten.

Steg 2.

Skippa ditt balsam

Det som är med K18 är att du ska skippa din conditioner/balsam. Dvs. när håret har tvättas två gånger med schampo är den första delen av din hårvårdsrutin klar.

Steg 3.

Används på handdukstorkat hår

K18 ska appliceras i handdukstorkat hår. Det kan mycket väl vara en utmaning för de flesta, eftersom handdukstorkat hår utan att tvätta med balsam inte är särskilt flexibelt hår – men trust the process. Applicera ca. 1-2 pumpar K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask i handflatorna och aktivera K18 genom att värma upp produkten i händerna innan den fördelas i håret. Väldigt viktigt! Vänta 4 minuter. Produkten ska inte sköljas ur.

Steg 4.

Tick-tack, tick-tack….

Efter 4 minuter kan du applicera dina favoritstylingprodukter och värmeskydd. Styla därefter håret som vanligt. Var medveten om att K18 inte lämnar ditt hår otroligt glänsande, mjukt och följsamt som till exempel en annan hårmask. Anledningen till det är att K18 reparerar inifrån. För att uppnå det glansiga resultatet måste du behandla vidare med återfuktande vård i form av hårolja och annan leave-in produkt.

__________________________________________________


FAQ


Fungerar K18 för alla hårtyper?

Ja det gör det! Oavsett om ditt hår är färgat, blekt eller inte så är K18 otroligt bra för alla hårtyper. Ditt hår skadas inte bara av hårfärg, utan också av värmen från dina stylingverktyg, solen, saltvatten, olika hårprodukter och miljöpåverkan. K18 återställer hårets hälsa och behandlar skador, vilket innebär att alla hårtyper kan dra nytta av det.

Varför ska man skippa balsam?

K18 är mest effektiv på rent, handdukstorkat hår. Andra balsamprodukter innehåller ofta silikoner och medel som bildar tunga beläggningar på håret, som hindrar K18-peptiden från att sjunka in i de skadade bindningarna. K18 är mer effektiv när den lämnas i. Formulan är lätt och verkar på inifrån och ut, vilket gör att håret känns rent och lätt, även utan att sköljas ut. 

Hur skiljer sig K18 från Olaplex?

Du kanske redan känner till bästsäljaren Olaplex? Olaplex, som successivt blivit en världskänd hårvårdshjälte, lyckas skydda och återuppbygga svavelbindningarna i hårets struktur under och efter kemisk behandling. En fantastisk hårprodukt som verkligen gör skillnad - K18 har samma effekt, men det tar mindre tid!

Det enklaste sättet att förstå hur K18 skiljer sig från Olaplex och andra rebonding-system är att föreställa sig en stege. Olaplex reparerar svavelbindningarna, i huvudsak de lodräta brädorna över stegen, men når inte de vertikala brädorna. K18 kan behandla både de lodräta och vågräta brädorna (svavelbindningarna och keratinbindningarna) för ett permanent resultat.

Hur ofta kan K18 användas?

Det rekommenderas att använda K18 som hårmask under de första 6 veckorna. Du kan sedan använda K18 med 3-4 hårtvättar för att bibehålla hårets hälsa.

Välkommen till Luxplus