Test: EOS läppbalsam med kokosdoft

Av Lonni Sandbjerg
Har du hört om EOS? De där små runda läppbalsamen som alla är helt galna över? Vi har testat kokosvarianten!
eos, läppbalsam doft, lypsyl eos, billig eos, eos kokos, eos torra läppar

Denna läckra lilla sak är ju nästan så god att man vill äta den. EOS, som står för Evolution of Smooth, består av 99% naturliga ingredienser som bl. a. Shea Butter, vitamin C och vitamin E. Du får en produkt som är parabenfri, petroleumfri och utan ftalater. What’s not to like? :)


Torra läppar

Jag har kroniskt torra läppar, och det är milt sagt skitirriterande. Har ni också det så att när man beslutar sig för att piffa upp läpparna med en läcker förförande röd färg, men istället liknar en som har varit i slagsmål med sprickor i läpparna för att läppstiftet lägger sig i de torra vecken? Jag har fått nog! Jag tog mig an uppgiften för att jag ville ge EOS ett försök. 

Första intrycket

Omedelbart när jag såg på denna lilla ljusrosa boll med vita ränder tänkte jag: Leksak? Hmm.. Men storleken är väldigt bra. :)
Då jag skruvade av locket kom det en härlig doft av kokos, lite a la pina colada, och väldigt sommaraktigt. Den här fina rosa versionen heter Coconut Milk. 

Appliceringen

Lätt och mjuk. Mina läppar tog riktigt bra emot EOS och blev återfuktade med det samma. EOS har inte några konstgjorda ämnen i sig, och det gör att läpparna känns “uppriktigt fuktade” och inte bara som en konstig silikonfilm över munnen. När du slickar dig om läpparna blir du mött av en söt smak, men inte för mycket. Juuust right. 
Jag är på det hela taget nöjd med produkten. Förpackningen är praktisk att ha med i fickan om du som jag har användning för att smörja läpparna MÅNGA gånger om dagen. Doften är fin och somrig och intill vidare känns mina läppar mjukare och mer återfuktade än de har gjort på länge.

Räkna med att jag även kommer prova någon av de många andra fina färg- och doftvarianterna som finns. :)

Välkommen till Luxplus