Miraklet för trötta ögon

Av Lonni Sandbjerg
Kan jag inte använda en ansiktscreme kring ögonen..? NIX! Ögonserum är fantastiskt till att friska upp och strama åt ögonpartiet. Här är vår favorit!
trötta ögon, puffiga ögon, elizabeth arden ögonkräm, ögonserum, påsar under ögon

Hej tjejer!

Jag har nått till den åldern då jag behöver göra aningens mer för att se pigg och kry ut. Särskilt kring ögonen. Egentligen borde jag ha börjat redan när jag var 25... Menmen, bättre sent än aldrig. Jag har nyligen köpt ett ögonserum från Elizabeth Arden som jag nu använder varje kväll innan jag går till sängs och även på morgonen innan jag sätter igång med min makeup-ritual. Nedan förklarar jag varför.

Skillnaden mellan ögonkräm och ansiktskräm

Ögonserum, vad är meningen tänker du kanske? Du använder ju redan din dagcreme över hela ansiktet. Faktiskt är det viktigt med just ett ögonserum eller en ögonkräm om du vill behandla huden kring ögat.

Skillnaden på ögonkräm/serum och en vanlig ansiktskräm är att molekylerna är mycket mindre i en ögonkräm/serum än i en ansiktskräm. Om du lägger ansiktskräm kring ögonen kommer krämen bara ligga som en hinna utan att kunna tränga in i huden. Därmed får du ingen behandling av den fina huden kring ögat och du använder onödigt mycket mer av din dagcreme än du behöver.

Ögonkrämen från Elizabeth Arden

Som alltid är Elizabeth Ardens förpackning mycket stilfull, och man får känslan av att detta verkligen är en lyxig vara. Produkten är väldigt classy, och kan absolut stå framme i badrumshyllan utan att se billig eller tacky ut.

De små kapslarna kan vara lite messy att öppna med fingrarna så jag rekommenderar att använda en liten sax att klippa upp kapslarna med. Serumet är väldigt drygt så du behöver inte använda hela innehållet. Även om kapslarna vid en första anblick ser små ut, har de faktiskt ganska mycket i. En kapsel kan du absolut använda till två omgångar. Jag använder fingrarna till att försiktigt dutta kring ögonpartiet.

Intill vidare har jag varit mer än nöjd med resultatet. Serumet hjälper mig med mina fina linjer kring ögonen och den värsta svullnaden om morgonen, en känsla och syn alla tröttisar borde uppleva! Inte minst därför, men också för att Elizabeth Arden - Ceramide Eye Time Complex är luktfri och dryg kan jag rekommendera ögonkrämen, som enligt mig är värd varenda krona!

Välkommen till Luxplus