bareminerals, bare minerals, mineral smink, mineral makeup,

Mineralmakeup

Av Lonni Sandbjerg
Vet du vad mineralmakeup innebär och vilka positiva effekter det har för dig och din hud? Om inte, läs mer här!

Mineralsminktrenden startade redan 1976 när en kemist vid namn Diane Ranger grundade firman Bare Escentuals. Bare Escentuals specialiserade sig på att ta fram smink med mineraler i och som innehåller naturliga ingredienser som passar till alla hudtyper.


bareMinerals makeup

bareMinerals är ett varumärke som ägs av Bare Escentuals och är ett av de mest kända inom mineralmakeup. Ansiktet utåt för märket är Leslie Blodgett, och det har sin bas i San Fransisco och med flera makeupartister och specialister inom skönhet knutna till sig har bareMinerals utvecklat en solid och lojal kundkrets som har spridit sig till hela världen. bareMinerals har allt du kan tänkas behöva vad gäller välgörande mineralsmink, exempelvis ögonskugga, foundation, eyeliner, mineralpuder och mycket mer, och flera av deras produkter har vunnit priser. 

Produkterna från bareMinerals är fria från konserveringsmedel, stabiliseringsmedel, parfym, mineraloljor, syntetiska färgämnen, parabener och andra syntetiska eller kemiskt framställda ingredienser. bareMinerals produkter testas inte på djur.


Varför är mineralmakeup bra för huden?

Mineralbaserad makeup passar dig som värdesätter produkter som ligger i den miljövänliga kategorin. Mineralsmink innehåller inte konserveringsmedel och mineralerna gör att huden kan andas under lagret av makeup. Mineralmakeup är non comedogenic och anti-inflammatorisk vilket betyder att ingredienserna inte täpper till huden, och du slipper därmed tilltäppta porer, blemmor och irriterad hud. Har du problem med känslig eller oren hud är bareMinerals produkter ideala för din hy.

 

Täcker mineralmakeup lika bra som traditionell makeup?

Ja det gör dem, mineralprodukter ger inte sämre täckning bara för att det är mineralsmink. Däremot finns det produkter som täcker mer eller mindre, vare sig det rör sig om traditionellt eller mineralsmink. Skillnaden mellan vanlig makeup och mineralmakeup är att den mineralbaserade är sundare för huden. 


5 bra anledningar att använda mineralmakeup

  • Innehåller naturliga ingredienser (till exempel zink som skyddar mot solens skadliga strålar)
  • Non comedogenic  (undvik pormaskar och tilltäppta porer)
  • Produkterna är anti-inflammatoriska (kan lindra irriterad hud)
  • Mineralmakeup innehåller inte parfym
  • Ger en bra täckning - och låter huden andas

  

Vill du värna om miljön när du väljer smink, och har din hud lätt för att bli irriterad? Eller vill du helt enkelt bara ha det bästa sminket för huden bör du byta till mineralmakeup. :)

Välkommen till Luxplus