Parfym Valentino Uomo, parfym Valentina Valentino, parfym Uomo män, herrparfym

Månadens dofter - Uomo och Valentina från Valentino

Av Madelen Rosengren
Låt april dofta av lyx, självförtroende och stilsäkerhet! Vi har valt ut två klassiska parfymer för män och kvinnor från Valentino.

Känner du till uttrycket “look like a million dollars”? Med de två parfymerna vi har valt ut till april kommer du dofta ovärderligt gott, vare sig du köper den manliga eller kvinnliga. Bara parfymflaskorna i sig skänker lyx och glamour till vilken badrumshylla som helst. :) Kolla in utbudet med parfymer och dofter till kvinnor och vårt sortiment med herrdofter, och jag lovar att båda dessa parfymer kommer stå ut i mängden. :)

Båda dofterna kommer från det italienska designhuset Valentino och har tagits fram med Italien, italiensk livsstil och design som inspiration. 


Månadens doft för kvinnor - Valentina från Valentino

Under september 2011 lanserades Valentina, en klassisk parfym vars doft beskrivs som en italiensk blombukett kombinerad med orientaliska kryddor. Denna motsägelsefulla blandning gör den perfekt att bära i april då både temperatur och väder är oförutsägbara, och en doft som passar till vårens alla sorters väderlekar är en bra - och väldoftande - investering!

Valentina Eau de Parfume togs fram av parfymmästarna Olivier Cresp och Alberto Morillas och de har haft en feminin och stilmedveten kvinna i åtanke. Parfymen är inte nämnvärt söt eller sliskig, utan det är en vuxen doft som passar att bära i alla sammanhang. Flaskan har en elegant, stilfull och romantisk design, och den är väldigt vacker att se på. Lägg märke till att parfymflaskan på 50 ml har tre blommor, medan flaskan på 80 ml har en blomma.

Parfymen sägs dofta dyrt, vackert och sensuellt, och jag är beredd att hålla med. Toppnoterna består av bergamott och vit tryffel som följs av jasmin, apelsinblom, natthyacint i parfymens hjärta tillsammans med doften av vilda jordgubbar. I basen finner du cederträ och bärnsten. 

Valentina EdP är en elegant parfym som kommit till att bli en klassiker för den moderna kvinnan. Jag vill inte sätta några restriktioner vad gäller vilken åldersgrupp parfymen passar till, för jag tror att den kan göra sig bra på både äldre och yngre. Däremot tror jag att doften passar bäst till den som vill ta ett steg från de söta, blommigt fruktiga och flickiga parfymerna som det finns många varianter av i handeln. 

Ord som ofta förknippas med parfymen är förförisk, sofistikerad, okonventionell och karismatisk, så känner du igen dig i denna beskrivning är det helt klart en doft du bör satsa på! 


Månadens doft för män - Uomo från Valentino

Rekommendationen för april har fallit på Valentino Uomo EdT som lansererades 2014. Parfymen har tagit hela marknadsavdelningen med storm och har snabbt blivit en av våra personliga favoriter! Kanske är det inte så konstigt då vi på flera håll har läst att både män och kvinnor bär parfymen. Flera tjejer vittnar om att Umomo är ett mycket bra alternativ till alla blommiga och fruktiga dofter som finns på den kvinnliga parfymsidan. Och ja, det är helt klart en parfym jag själv kan tänka mig att bära! :)

Uomo är en klassisk doft med bred publik, som likt Valentina både doftar och utstrålar elegans. Parfymens aromatiska och förföriska utstrålning passar perfekt när temperaturen börjar stiga och man börjar vistas ute mer och mer. Det är en parfym som passar lika bra på jobbet som i festligare sammanhang under kvällen.

Valentino Uomo är en Eau de Toilette-spray som på inget sätt tar överhanden eller är tung. Den har en söt och behaglig doft som man gärna sveper in sig i, och som hyllas i kommentarsfälten världen över. Parfymen är behärskad och återhållsam, och jag får intrycket av att doften tar sig olika uttryck och luktar unikt på varje individ. Doften kan beskrivas som maskulin men mjuk, distinkt och perfekt balanserad med en helt egen karaktär. 

Valentino Uomo kommer förpackad i en mycket vacker glasflaska som för tankarna till en elegant karaff med åldrad whiskey. Den känns dyr, elegant och väl avvägd i sin design, och bara flaskan i sig gör gör att man vill ha parfymen i sin ägo.

Uomo skapades av Maria Grazia Chiuri, Pierpaolo Piccioli och parfymören Olivier Polge, och i toppnoterna placerade de italiensk bergamott och myrten, i hjärtat finns den kraftfulla aromen av kaffe och crema de gianduia (vilket närmast kan beskrivas som en italiensk och lyxigare variant av nutella). Parfymens bas står stadigt på vitt läder och cederträ.

Doften kan med fördel bäras i alla åldrar, men var beredd på att få komplimanger och att du lämnar förföriska doftspår.

Btw, undrar du vad Uomo betyder? Dessvärre är det inte mer spännande än ordet för “man” på italienska. :)


Välkommen till Luxplus