parfym sommaren, parfym sol, calvin klein eternity summer, clinique happy summer

Månadens dofter - Clinique Happy Summer och Calvin Klein Eternity Summer for men

Av Madelen Rosengren
I juli omger vi oss med fräscha sommardofter som skänker luktsinnet och själen glädje under semesterveckorna.

Ny månad och nya härliga dofter att förlora sig i! I semestermånaden juli passar det fint med typiska sommardofter tänkte vi och valde ut två ljuvliga sommarparfymer att skämma bort sig själv med. Bland våra parfymer och dofter till kvinnor är det damparfymen Clinique Happy Summer Spray 2014 vi har valt som julis doft, och ur vårt stora sortiment av herrdofter är det herrparfymen Calvin Klein Summer for Men 2016 vi har valt ut. Båda parfymerna levereras i härlig sommarförpackning och har tydliga doftnoter som kompletterar sommarens grönska och känslor.


Månadens doft för kvinnor - Clinique Happy Summer 2014

Med en sprallig, färgglad och lekfull framtoning presenterar Clinique sin version av Summer Spray från 2014. Damparfymen är en limited edition summer exclusive och är helt rätt parfym för glada sommardagar! Clinique Happy Summer Spray 2014 är en Eau de Toilette för kvinnor och säljs i en flaska på 100 ml.

Clinique Happy Summer 2014 EdT är en collectors edition-parfym och är en variant av originalet Clinique Happy som lanserades 1998. Clinique Happy har sedan den släpptes blivit en klassiker, och varje år kommer en sommarvariant av doften. 

Clinique Happy Summer 2014 utmärker sig som en lätt version av originalet, men har ändå de kännetecknande doftnoterna. I toppnoterna hos Clinique Happy Summer 2014 hittar du dofterna av bergamott, grapefrukt och mandarin som övergår i hjärtnoter med liljekonvalj och rosor. I basnoterna avslutas parfymen med doften av mysk och liljor.

Kort och gott är Clinique Happy Summer Spray 2014 en fruktig parfym som doftar gott av söt citrus och blommor, och den är fruktig och fräsch. På det hela taget är det en tilltalande doft. Du kommer tycka mycket om parfymen om du föredrar kvinnliga fruktiga dofter som har en viss kraft i sig. När man applicerar sommarparfymen från Clinique sveper den sig om en som en fruktig blombukett, eller kanske en blommig fruktsallad, och när man väl tänker på det inser man att liljekonvaljen tydligt sticker fram hakan bland citrusfrukterna. En av mina första associationer som kom upp när jag kände parfymen var tvål, nytvättat, rent, fräscht, och gillar du detta kommer du bli extra glad av parfymens doft. Kanske tänker jag på ett nystädat hem där man ställt in en härligt färgglad sommarbukett som doftar fantastiskt. Eller kanske ren tvätt från klädlinan som tvättats med ett blomdoftande mjukmedel som helt enkelt bara doftar så gott! 

Det ska sägas att Clinique Happy Summer Spray 2014 kanske klär dig som allra bäst på kvällskvisten när du har en färgglad drink i handen, då parfymen kan tyckas vara lite väl kraftig för en sommardag på arbetet. Med sin fruktiga och blommiga renhet kommer vilken vuxen kvinna som helst undan med att bära doften, hur ung eller gammal hon än är. 

2014 års version av Clinique Happy Summer EdT kommer i en genomskinlig flaska med mönster på som sägs ska föreställa färgglada blomblad. Tillsammans med den silvriga korken ser parfymen somrigt ledig och enkel ut. Det är en vacker, somrig och färgglad flaska som definitivt fungerar som humörshöjare i badrummet! Likaså kartongen livar upp med de glada färgerna, och det lilla enkla och raka meddelandet bak på kartongen om att man bör bära parfymen och vara glad känns som ett mycket bra budskap att ta till sig.

Så med det sagt, klicka hem ett eget exemplar av denna limitied edition-parfym, le och var glad i sommar! :)Månadens doft för män - Calvin Klein Eternity Summer for men 2016

Tadaa! Här kommer årets sommarparfym från Calvin Klein och seglar in som månadens doft! Årets version av Calvin Kleins Eternity Summer är en fräsch och maskulin parfym som passar mycket fint under sommarhalvåret. Det är en herrparfym som snabbt har blivit omtyckt av konsumenterna och många menar att Calvin Klein lyckats kapsla in sommaren på flaska och att de tagit fram den perfekta sommarparfymen för män. 

Calvin Klein Eternity Summer for men 2016 är en limiterad utgåva och Calvin Klein fortsätter sin årliga tradition att utge nya varianter på originalet Eternity med denna nya herrparfym. Calvin Klein Eternity Summer for men 2016 finns tillgänglig i en sprayflaska på 100 ml och är en Eau de Toilette för män.

Calvin Klein Eternity Summer for men 2016 EdT sägs dofta som en salt men uppfriskande havsbris, och jag är beredd att hålla med. Kollegorna på kontoret fastnade direkt för herrdoften, och efter ett par sniffar kommenterade åtminstone två personer att de tänker på sin pappa eller morfar, medan en tredje menade att det är en klassisk herrparfym med doftnoter som återfinns i de flesta parfymmärkens repertoar av sommarparfymer för män. 

Doftnoterna hos just Calvin Klein Eternity Summer for men 2016 EdT består av toppnoter där man genast känner igen doften av lime, men även bergamott och koriander. Doften rullar mjukt vidare till hjärtnoterna innehållandes vällukten av havssalt, salvia och basilika för att slutligen landa i cederträ, ambra och mysk. Parfymen kategoriseras som en aromatisk doft, och det ska sägas att det är en mycket fin kombination av citrus och salt i denna herrparfym.

Denna herrparfym för absolut tankarna till en varm och somrig dag vid stranden, och det är helt klart en maskulin doft. Det må låta konstigt, men jag tror att den kommer dofta än bättre på varm hy - möjligtvis lite svettig - än den gör rakt upp och ner på flaska. Parfymen är inte tung, men kan överdoseras, så bär den med måtta. Många kommentarer på internet vittnar om att den goda parfymdoften håller länge, nästan längre än väntat, och att de perfekt balanserade citrusnoterna ihop med den marina karaktären gör att man fastnar för doften direkt. 

Eternity Summer for men EdT bärs med enkelhet upp av en mogen man, precis som kollegorna var inne på. Vill man skämta till det lite kan man säga att om du har hår på bröstet och eventuellt en kagge är detta en parfym som inte borde passeras obemärkt... ;) Årets sommarversion av Eternity från Calvin Klein passar lika bra på arbetet, på semester som vid finare tillfällen. 

Parfymens flaska har en matt yta och en silverkork, den har rena former och dess färg för inte helt osökt tankarna till härligt varmt havsvatten man gärna doppar fötterna i. Eller möjligtvis en soldisig blå himmel sedd från den perfekta strandpositionen i sanden med vågorna som ljudkuliss. Eternity Summer for men kommer i en somrig pastellig grön-blå-turkos kartong med ett mönster som bäst kan beskrivas som ljusstrålar, och nog sprider parfymen ljus över tillvaron alltid.

Är du ute efter en härligt somrig doft, eller om du är ute efter en present till en man, kille eller gubbe är detta parfymen att satsa på i sommar! Välkommen till Luxplus