DIY: Gör din egen sminkborttagning

Av Madelen Rosengren
Det händer ju tyvärr ibland att sminkborttagningen tar slut i baddrumsskåpet innan man hunnit köpa ny. Låt kokosolja rädda dig och gör egen!
hemmagjord sminkborttagning recept, olja sminkborttagning, kokosolja rengöring

Att man kan använda kokosolja till en mängd saker är väl känt vid det här laget. Och det är verkligen en riktigt användbar produkt med en lång hållbarhet, så har du kokosolja hemma så går du alltid säker, vare sig du använder den till matlagning, bakning eller något så smart som att tvätta bort sminket med.

Många av oss har ju råkat ut för att den ordinarie sminkborttagningen tagit slut innan man hunnit köpa ny, man har glömt den på gymmet eller något annat otursamt. Men misströsta inte! Med kokosolja har du alltid en pålitlig makeuptvätt hemma, och det går både lätt och smidigt att använda!


Kokosolja som sminkborttagning - så gör du

  • Börja med en liten liten klick kokosolja, antingen direkt i handen eller på en bomullspad och värm upp den med händerna. Kokosolja har en fast konsistens, men vid en temperatur på 25 grader smälter den.
  • Du behöver inte blöta ansiktet först, utan smörj varsamt in ansiktet och låt oljan lösa upp sminket.
  • När du känner dig ren och nöjd sköljer du ansiktet med ljummet vatten, och om du vill kan du fukta en handduk med varmt vatten och försiktigt torka bort oljan med. Torka därefter ansiktet och du är klar!

Huden efterlämnas mjuk, ren och återfuktad, och kokosoljan fungerar fint som en ansiktskräm om du känner dig bekväm med det. Annars är det bara att fortsätta som vanligt med din skönhetsrutin.Kokosolja är allergivänligt

Ytterligare en finfin grej med kokosolja är att den är helt fri från tillsatsämnen och därmed passar fint även till allergiska och känsliga personer.
Urtekrams kallpressade jungrukokosolja är ekologisk och skonsam mot både din hy, kropp och miljön. Den är märkt med EUs ekologiska logotyp, danskt Ø-märke och den är ekologiskt certifierad.

Välkommen till Luxplus