bb cream, cc cream, dd cream, maybelline, foundation, max factor, rimmel

BB cream, CC cream, DD cream?

Av Lonni Sandbjerg
Tycker du också att det är en djungel att hitta bland alla nya skönhetsprodukter? Få koll på förkortningarna och krämernas egenskaper här.

Hej alla! 

Jag har haft många som har frågar mig vad skillnaden är på BB cream, CC cream och DD cream. Det kan ju vara hemskt svårt att hitta bland alla de produkter som finns därute, och inte minst förstå alla produktnamn och förkortningar. Så därför har jag skrivit en liten förklaring. Hope it helps. ;)

Vi börjar med att fastslå att dessa tre krämer är som varianter av en foundation eller tonad dagcreme, samt att det inte är alla som har behov av full coverage. Tvärtemot!


BB CREAM STÅR FÖR BEAUTY BALM

Medium konsistens


Ett beauty balm eller blemish balm är till dig som har behov av lite mer täckning än en färgad dagcreme. En BB cream innehåller solskyddsfaktor, anti-agingegenskaper och extra fukt. Använd dock inte BB cream som en ersättning för ditt serum och/eller anti-agingkrämer, utan använd BB cream som ett supplement till dessa. 

Denna sortens foundation är min personliga favorit.


CC CREAM STÅR FÖR COLOR CORRECTOR

Lätt konsistens


Color correctors är till dig som har behov av en creme som går in och “utjämnar” hudens utseende. Color corrector är lättare i konsistensen än BB cream och innehåller solskydd, anti-aging och undertoner som bidrar till att “rätta” hudens färg. En CC cream är ett riktigt bra val till de som har en tendens till rodnader eller acne. 


DD CREAM STÅR FÖR DAILY DEFENSE

Medium konsistens


Daily defense cream blir också kallad för "dynamic do all" ibland. Denna krämen har samma konsistens som en BB cream, och har väldigt liknande egenskaper som både BB och CC tillsammans. DD cream startade med att vara en "Everything but Face creme", men har under de senare åren utvecklat sig till en produkt man kan använda till ansiktet.

Välkommen till Luxplus