Datenight med McHottie

Av Lonni Sandbjerg
Simpel, men mind blowing makeup, mysljus och goda snacks. Hitta allt du behöver till den perfekta daten.
smink date, makeup date, Youngblood Luminous Creme Blush, Max Factor CC Colour

Du har träffat en snubbe och han är gudaskön. Ni har avtalat att mötas hemma hos dig, och du vill gärna göra kvällen så mysig som möjligt. Han ska ju helst associera dig med romantik och trivsel… och självklart den sexbomb du är ;) Vad gör du?? 


Tja, om du är som mig så skyndar du dig att snabbstäda i lägenheten, och rotar därefter igenom din garderob för att hitta en outfit som du känner dig bekväm och sexig i, men som samtidigt gömmer dina “love handles”. Du vet, den där perfekta mixen mellan cute and sexy. 


Den perfekta datemakeupen

Okay, outfitten är klar. Nu till makeupen. Jag skulle välja en lätt vardagsmakeup, då en festmakeup blir aningen för dramatisk. Kom ihåg, less is more. Det gäller att vara casual but sexy. 

Till en lätt makeuplook rekommenderar jag att välja en ögonskugga i jordfärger, utan pärlemor. Det vill säga helt matt. För att definiera ögonen skulle jag välja en mjuk, svart kajal som kan tonas ut med en smudger eller en tops, och till ögonbrynen en ögonbrynsskugga istället för att använda en penna. Då får man en snygg naturlig look. Avsluta med en fin rosa rouge i krämform för at ge kinderna lite kulör, och ett lätt svep med puder. Undvik puder där du har applicerat din blushen.

Du kan se det smink jag har använt till den mjuka “casual cashmere”-looken nederst på sidan.


Mysstämning

Ett smart och enkelt trick att snabbt skapa en god stämning och myskänsla är levande ljus. Jag är själv ett stort fan av läckra kvalitetsdoftljus, och utöver att de doftar riktigt gott, så ger de också en väldigt fin belysning i ditt vardagsrum - eventuellt även i sovrummet om ni når så långt. ;) Jag är själv helt såld på doftljusen från Shearer Candles, och jag kan särskilt rekommendera doften Winter Fig. Mmmm….Snacktime!

Sist, men inte minst, ska du komma ihåg snacks. Vägen till en mans hjärta går via hans mage, som det gamla ordspråket lyder. Dessutom är det tacksamt att ha något att pilla med om ni hamnar i en obekväm situation. Erbjud honom ett gott nybryggt kaffe med lite god choklad, eller om han föredrar te, bjud på ett gott ekologiskt Pukka The och lite blandade ekologiska nötter.


Makeup - check!

Mysstämning - check!

Snacks - check!


Så ska allt vara på plats inför den perfekta daten - ha en fin kväll! ;) 

Välkommen till Luxplus